AfterDawn: Nieuws

Met O&O FileDirect kun je op een veilige manier rechtstreeks onbeperkt en zonder cloud bestanden delen

Geschreven door Marco Korthout @ 5 mei 2017 12:24

Gemakkelijkste manier om veilig en onbeperkt bestanden te delen.

Er bestaan tegenwoordig verschillende manieren om je bestanden met anderen te delen, zoals Dropbox en Google Drive. De laatste gebruik ik zelf het meest. Daarnaast kun je natuurlijk ook bestanden als bijlage aan een e-mail hangen, echter kunnen die niet te groot zijn, omdat die dan worden geweigerd door de e-mailserver. Daar is een superhandige tool bijgekomen, het gerenommeerde Duitse bedrijf O&O heeft FileDirect ontwikkeld en gratis ter beschikking gesteld.
Met O&O FileDirect kun je onbeperkt bestanden delen met je vrienden en collega's, ongeacht aantal bestanden, grootte en hoeveelheid ontvangers. De bestanden worden rechtstreeks van jouw computer gedownload. De bestanden worden dus niet eerst opgeslagen in de cloud, zoals bij Dropbox, Google Drive en soortgelijke diensten. En dat is best belangrijk, de cloud is gewoon een benaming voor een computer van iemand anders.

De ontvanger hoeft zelf O&O FileDirect niet geïnstalleerd te hebben, hij of zij krijgt een link waar ze het bestand kunnen downloaden, via pc of mobiel apparaat. De enige voorwaarde is dat ze een compatibel browser gebruiken. Ondersteunde browsers zijn de nieuwste versies van Google Chrome, Mozilla Firefox en Opera. Microsoft Internet Explorer en Microsoft Edge worden nog niet ondersteund.De tool beschikt over een bijzonder gebruikersvriendelijke interface en de werking idem dito:
1. Sleep het bestand (of bestanden) naar het venster van de tool

2. Stel optioneel extra mogelijkheden in: tijdsduur beschikbaarheid, aantal downloads en wachtwoord

3. Kopieer de gegenereerde link of druk op een van de deelknoppen (e-mail, twitter, facebook, G+)
4. Ontvanger kan bestand via de link downloaden.


En ook prettig, er is een knop beschikbaar om het delen van een specifiek bestand direct te stoppen.

Klinkt misschien een beetje eng, rechtstreeks vanaf je eigen computer, maar dat is het niet. De tool maakt gebruik van de peer-to-peer (P2P) technologie en WebRTC encryptie. WebRTC (Web Real-Time Communication) is een opensourceprotocol opgesteld door het World Wide Web Consortium(W3C en is in eerste instantie ontwikkeld door Google. Dit protocol stelt softwareontwikkelaars in staat om web applicaties voor spraak- en videogesprekken en p2p-bestandsuitwisseling te bouwen zonder noodzaak voor extra plug-ins of software van derden. Het zit dus al ingebouwd in de moderne browsers.
De belangrijkste ingebouwde veiligheidsfeatures in WebRTC:
End-to-end encryptie tussen peers
Datagram Transport Layer Security (DTLS)
Secure Real-Time Protocol (SRTP)

O&O FileDirect downloaden
Website O&O
Info WebRTC wikipediaVorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief