AfterDawn: Nieuws

Maxthon lanceert MxNitro, de snelste browser ter wereld.

Geschreven door Marco Korthout @ 22 sep. 2014 12:04

Maxthon lanceert MxNitro, de snelste browser ter wereld. De makers van Maxthon hebben een betaversie van MxNitro gelanceerd, de snelste webbrowser ter wereld. En deze nieuwe browser is echt supersnel. Die snelheid gaat echter wel ten koste van alle extra's waar tegenwoordig alle moderne browsers over beschikken, geen reclameblokkers, geen extensies, geen uitgebreide instelmogelijkheden. Een minimalistische webbrowser zonder verdere franje en poespas, maar dan wel echt supersnel.
Google Chrome werd jaren geleden als een minimalistische browser gepresenteerd, echter is dat natuurlijk allang niet meer het geval. Chrome was in de beginperiode van haar bestaan ook supersnel, alle tabbladen draaide keurig in hun eigen sandbox en extensies waren nog niet mogelijk. Tegenwoordig beschikt Chrome ook over alle extra functionaliteiten, die ten koste gaan van de snelheid.

Maxthon vult dat gat weer op met MxNitro. Vele internetters willen gewoon snel kunnen surfen over het web, zonder al die extra's, snelheid is wat ze willen.Maxthon's MxNitro webbrowser is vanaf de bodem opnieuw ontworpen, voor maximale opstarttijd, weergavesnelheid van de pagina's en stabiliteit.Het team achter MxNitro legt de focus op 4 belangrijke gebieden om snelheid te winnen:

✔ Verwijderen van veelal ongebruikte, bronnenvretende features als extensies, reclameblokkers en cloud services.
✔ Vooraf laden van websites, gebaseerd op browser- en zoekgeschiedenis en gebruikersactiviteiten.
✔ Voorspellend vooraf verbinding maken met websites en pagina's.
✔ Verwijderen van alle overbodige grafische elementen, voor een eenvoudige lichtgewicht gebruikersinterface.

MxNitro bevindt zich nog in een alpha-fase, maar start nu al lekker snel op en geeft in no-time de webpagina's weer. Handig als je alleen maar bepaalde websites wilt bezoeken en daarvoor geen behoefte hebt aan extensies of interactie met je sociale media.

Je hoeft niet naar de instellingen te zoeken, want die zijn er gewoonweg niet.

Bij openen nieuw tabblad worden deze opties weergegeven


MxNitro downloaden
Website MxNitro

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief