AfterDawn: Nieuws

Uitgelicht - GlassWire toont je netwerkverkeer op grafische en begrijpelijke wijze

Geschreven door Marco Korthout @ 2 sep. 2014 15:15

Uitgelicht - GlassWire toont je netwerkverkeer op grafische en begrijpelijke wijze Iedereen maakt gebruik van een firewall, althans zou dat moeten doen. De portier tussen jouw computer en het grote internet, die het inkomende en uitgaande verkeer controleert en die aan de hand van regels wel of niet toestaat. Dat netwerkverkeer is best wel een complex gebeuren en velen weten nu wel wat een firewall is en dat je die eigenlijk wel zou moeten gebruiken, maar verder. Protocollen, TCP, UDP, NNTP, HIPS, FTP, SLL, RPC, IPv6, ARP, UPNP en nog veel meer zaken die langskomen.
Het zal allemaal zullen de meesten denken.
Wanneer je toch wil weten wat er zoal allemaal op het gebied van netwerkverkeer op jouw computer afspeelt, bestaat daar een hele mooie en vooral duidelijke gratis applicatie voor. GlassWire, geen vervanger voor je huidige firewall, maar een tweede verdedigingslinie/beveiligingslaag. Het beschikt trouwens wel over een eenvoudige ingebouwde firewall om snel de deur voor specifieke applicaties op slot te gooien.GlassWire geeft je netwerkactiviteiten op een eenvoudig te begrijpen wijze met duidelijke grafieken weer en zoekt ondertussen ook nog naar ongebruikelijke internetgedragingen die zouden kunnen duiden op malware of gevaar voor je privacy. Wanneer de software verdachte netwerkactiviteiten ontdekt, krijg je waarschuwing met gedetailleerde informatie.Glasswire doet dat heel erg goed, het visualiseren van je huidige en oude netwerkactiviteiten, op verkeerstype, applicatie en geografische locatie. Met andere woorden, je kunt exact bekijken welke applicatie, met wie een verbinding heeft of had, waar die host/server zich bevindt en via welk protocol.

De Windows netwerkveiligheidsmonitor kijkt ook uit naar domeinen en bekende onbetrouwbare IP-adressen, netwerksysteem bestandsaanpassingen, ongebruikelijke veranderingen aan applicaties, ARP spoofing en meer.Wil je graag weten wat er allemaal op netwerkgebied plaatsvindt als je niet achter je laptop zit of bent uitgelogd?
Met GlassWire kun je tot in detail bekijken welke apps met welke host verbinding hebben gehad toen jij er niet was.

Verder is deze tool een bandbreedtemeter, het houdt exact bij hoeveel dataverkeer er is geweest, hoeveel MB er binnen is gekomen en eruit is gegaan en tot in detail hoeveel dataverkeer de specifieke applicaties genereren.

De applicatie is gratis en in de toekomst zullen er extra functies aan worden toegevoegd waarvoor je moet betalen.
Dus wat houdt je tegen, eenvoudige duidelijke grafieken en statistieken over je netwerkactiviteiten, een extra beveiligingslaag die samenwerkt met je al geïnstalleerde beveiligingssoftware en helemaal gratis.

GlassWire downloaden
Website

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief