AfterDawn: Nieuws

Vervuiling van Windows tegengaan met PortableApps.com apps

Geschreven door Marco Korthout @ 14 aug. 2014 22:48

Vervuiling van Windows tegengaan met PortableApps.com apps PortableApps.com heeft haar platform versie 12.0 Beta 4 vrijgegeven, met een aantal nieuwe features (trapsgewijs tray app menu en apps automatisch afsluiten bij sluiten van het platform). PortableApps is nu nog overzichtelijker en gemakkelijker om mee te werken. De stabiele versie 12.0 wordt 19 augustus verwacht.
PortableApps.com is een opensourceplatform voor portable software voor Windows. Draagbare applicaties maken geen wijzigingen aan het besturingssysteem en kunnen geīnstalleerd worden op draagbare media zoals een cd-rom of USB-stick. De programma's worden apart gedownload in een .paf.exe-formaat waarna deze via het menu in de suite geīntegreerd kunnen worden. Alles vanuit één enkele map.

Plaats PortableApps op een USB-stick en je kunt je software overal mee naar toe te nemen, zodat je altijd de beschikking hebt over je favoriete tools, applicaties en voorkeuren. Allemaal vanuit één overzichtelijk menu.Maar ook voor op de laptop of pc!
Wanneer je een mapje aanmaakt op je computer en daar PortableApps.com en alle applicaties installeert, kun je de programma's ook gebruiken alsof deze op je systeem geīnstalleerd zouden zijn. Met het grote voordeel van portable apps dat er niets naar het register wordt geschreven en er geen wijzigingen aan je besturingssysteem worden gemaakt. Op deze manier kun je heel veel programma's gebruiken zonder dat er vervuiling plaatsvindt van je besturingssysteem.
Allemaal met een handig eigen startmenu.

Er bestaan al meer dan 300 speciaal voor PortableApps aangepaste freeware en opensource applicaties. Ook bij Afterdawn vind je bij veel softwaretitels een PortableApps-versie. Deze zogenaamde .paf bestanden kun je eenvoudig installeren in de juiste map.

Het vinden en installeren van beschikbare apps gaat echter het gemakkelijkste vanuit het PortableApps menu zelf.
Druk in het menu op Beheren > Meer programma's downloaden om heel eenvoudig de juiste software te vinden en te installeren.Je hebt alle nodige functies onder handbereik, back-uppen, automatische updates, thema's, aanpassen van de menustructuur, etc.Bekijk hier welke apps beschikbaar zijn voor het PortableApps platform
Het PortableApps platform downloaden

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief