AfterDawn: Nieuws

Popcorn Time klonen verwijderd van GitHub

Geschreven door Marco Korthout @ 12 jul. 2014 11:35

Popcorn Time klonen verwijderd van GitHub De Motion Picture Association of America (MPAA) heeft middels zogenaamde takedown-requests Popcorn Time, Time4Popcorn en andere forks (afsplitsingen) van GitHub laten verwijderen. De MPAA is net als bij ons de stichting Brein, behoorlijk actief in het voorkomen dat mensen films van deelnemers illegaal verspreiden via Internet, bijvoorbeeld via BitTorrent. De MPAA staat er om bekend mensen die via P2P programma's downloaden, aan te klagen, wat meestal resulteert in een schikking.
GitHub is een website dat gebruikmaakt van Git om in groepen aan softwareontwikkeling te doen. Het is de meest populaire hostingsite gebaseerd op Git, met gratis en betaalde accounts.

Deze maatregelen komen natuurlijk niet als een verassing, het Popcorn Time fenomeen is de grootste nachtmerrie van Hollywood. De illegale Netflix wordt het wel genoemd. Films en video's bekijken via BitTorrent op een Netflix-achtige manier.

De ontwikkeling ligt hierdoor natuurlijk niet stil, alhoewel het nu eventjes weer wat lastiger wordt. De websites van de twee grootste afsplitsingen zijn nog gewoon online (Popcorn Time en Time4Popcorn)

En nu we het toch weer over Popcorn Time hebben,
Time4Popcorn heeft v2.0 voor Android beschikbaar gesteld.

Info
Takedown notice
MPAA
GitHub
Popcorn Time
Time4Popcorn
Popcorn Time downloaden

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief