AfterDawn: Nieuws

Illegaal downloaden per direct verboden

Geschreven door Marco Korthout @ 10 apr. 2014 16:20

Illegaal downloaden per direct verboden Het kabinet laat er geen gras over groeien. Het ministerie van Justitie heeft bepaald dat het illegaal downloaden van auteursrechtelijk materiaal per direct verboden is in Nederland. Dit naar aanleiding van een uitspraak van de hoogste rechtbank van de Europese Unie. Volgens het ministerie hoeft de wet niet te worden aangepast aangezien in de Nederlandse wet niet expliciet staat dat downloaden uit illegale bron toegestaan is.
Met ingang van vandaag is downloaden uit illegale bron verboden.
aldus de woordvoerder van Veiligheid en Justitie.

Het betreft hier geen strafrechtelijk verbod en daarom moeten organisaties als Brein weer vol aan de bak.

Wiebe Alkema, woordvoerder Justitie:
Een organisatie als Brein gaat over de handhaving van de rechthebbenden; de Staat blijft er grotendeels buiten. Het enige wat de staatssecretaris moet doen is het thuiskopiestelsel aanpassen. De uitvoering ligt bij de auteursrechtenorganisaties.
Je hoeft nu niet direct achter een VPN te duiken, alhoewel dat natuurlijk altijd een goede zaak is, want Brein heeft aangegeven zich vooral te richten op de personen die illegaal auteursrechtelijk materiaal aanbieden.
Voorzichtigheid blijft natuurlijk geboden.

Bron

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief