AfterDawn: Nieuws

Echt veilig alternatief voor WhatsApps - Silent Circle

Geschreven door Marco Korthout @ 21 feb. 2014 3:05

Echt veilig alternatief voor WhatsApps - Silent Circle Silent Circle is een bedrijf dat apps ontwikkelt die telefoon-, sms- en e-mailverkeer versleutelen. De apps zorgen voor versleuteling op bestaande iPhones en Android-toestellen. Jammer genoeg niet gratis, Silent Circle Mobile (met Silent Phone en Silent Text) kost $9,95 per maand of $99,95 per jaar.
In 2011 zocht voormalig Navy SEAL Mike Janke contact met versleutelingslegende Phil Zimmermann (de man achter PGP) en Jon Callas, de ontwikkelaar van Apple's Whole Disk Encryption, voor een nieuw project: 's werelds eerste privé versleuteld communicatienetwerk.
Om een systeem en tools te bouwen waarmee mensen met elkaar konden communiceren zonder angst afgeluisterd te worden, te communiceren met respect voor hun privacy en het vrije woord in het internettijdperk.
Met als resultaat Silent Circle.Silent Circle biedt verschillende diensten aan, voor privé- en voor zakelijk gebruik.
De servers van het bedrijf zijn gevestigd in Canada, dat bekend staat om haar strikte handhaving van de privacy.

Het Silent Circle Mobile abonnement bestaat uit:

SILENT PHONE
Veilig (beeld)bellen via versleutelde VoIP over 3G, 4G of WiFi netwerken.

SILENT TEXT
Via een revolutionaire peer-to-peer technologie veilig bestanden tot 100MB, tekstberichten, locaties, foto's, etc. verzenden. Eventueel met Burn Notice, waarmee je ieder bericht, bestand, foto, video of spraakopname automatisch kunt laten vernietigen.Het versleutelen van berichten kun je wel overlaten aan mannen als Phil Zimmermann, de ontwerper van PGP (Pretty Good Privacy) dat met een privé- en publieke sleutel werkt.
Er worden geen metadata opgeslagen en de encryptiesleutels worden uitsluitend beheerd door de toestellen van de gebruikers zelf. Na de communicatie worden deze sleutels verwijderd en is het niet mogelijk is om de inhoud van een gesprek of de data nog te ontcijferen.

Gesprekken worden met Silent Circle op de telefoon versleuteld en op de andere telefoon weer ontcijferd. De beveiliging werkt alleen als beide gebruikers gebruik maken van de app. Als slechts één persoon de app gebruikt, is het gesprek alleen tussen de telefoon en de server van Silent Circle beveiligd.De KPN gaat deze diensten binnenkort ook aanbieden aan haar klanten.
De prijzen zullen ongeveer hetzelfde zijn.Silent Circle website

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief