AfterDawn: Nieuws

UPC-klanten kunnen The Pirate Bay weer rechtstreeks bezoeken

Geschreven door Marco Korthout @ 21 feb. 2014 4:00

UPC-klanten kunnen The Pirate Bay weer rechtstreeks bezoeken

In navolging van Ziggo en XS4ALL heeft UPC, in overleg met Stichting Brein, de blokkade op The Pirate Bay opgeheven. Net als de klanten van de eerste twee ISP's kunnen nu ook de klanten van UPC The Pirate Bay voortaan weer rechtstreeks bezoeken.
Het gerechtshof in Den Haag oordeelde in januari dit jaar al dat internetproviders Ziggo en Xs4all de blokkade van de torrentsite The Pirate Bay mochten opheffen. Het gerechtshof oordeelde dat de blokkade van The Pirate Bay 'niet effectief' is, en een 'aantasting van het vrije ondernemersschap'. De blokkade staat volgens de rechter niet in verhouding tot wat ermee wordt bereikt. Daar komt volgens de rechter nog bij dat de providers zelf geen inbreuk maken op auteursrechten.

Bericht op de site van UPC:
In de zaak tegen Ziggo en XS4ALL kan Brein tot 27 april 2014 in cassatie gaan. Indien dit gebeurt, zal de Hoge Raad nog uitspraak doen of The Pirate Bay definitief moet worden geblokkeerd of niet. De uitkomst van zo'n procedure wordt niet op korte termijn verwacht. Brein en UPC zijn daarom overeengekomen dat UPC de blokkade opheft.
Wanneer KPN, Tele2, T-Mobile en Telfort overgaan tot opheffen van de blokkade van The Pirate Bay is onbekend.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief