AfterDawn: Nieuws

Nieuwe VPN-technologie gaat de strijd aan met Chinese censuur

Geschreven door Marco Korthout @ 31 jan. 2014 16:35

Nieuwe VPN-technologie gaat de strijd aan met Chinese censuur Met de Great Firewall van China probeert de Chinese overheid via censuur hun inwoners informatie te onthouden. Vrije toegang tot het internet is er voor Chinezen niet bij, geen YouTube, Facebook, Wikipedia, WordPress, the Internet Movie Database, Dropbox, Archive.org en The Pirate Bay voor hen. De censuur omzeilen via VPN helpt soms, maar lang niet altijd meer.De Chinese overheid heeft een techniek ontwikkeld om dergelijke middelen te ontdekken en uit te schakelen.
Internetbedrijf Golden Frog claimt dat hun nieuwe Chameleon VPN protocol in deze kan helpen.

Golden Frog's ingenieurs hebben een opmerkelijke nieuwe, eigen VPN-technologie ontwikkeld genaamd Chameleon, die beschikbaar is in de VyprVPN-apps voor Windows, Mac en Android. Chameleon versleutelt de metagegevens voor OpenVPN-pakketten om ervoor te zorgen dat het niet herkenbaar is via diepe pakketcontrole (DPI), terwijl het snel en een lichtgewicht blijft.De Chameleon technologie gebruikt het ongewijzigde OpenVPN 256-bit protocol voor de onderliggende gegevensversleuteling. Het resultaat is dat VyprVPN gebruikers in staat zijn beperkende netwerken te omzeilen die zijn opgezet door regeringen, bedrijven en ISP's om een open internet ervaring te bereiken zonder dat de bewezen beveiliging, voor welke OpenVPN al lange tijd bekend om staat, wordt opgeofferd.

Ideaal dus voor inwoners van China, Rusland, India, Turkije, Iran en Syrië,
maar ook van Duitsland en Frankrijk, waar de ISP's allerlei verplichtingen worden opgelegd.
Chameleon is zonder extra kosten beschikbaar in VyprVPN Pro en VyprVPN Premier-accounts. Momenteel is Chameleon alleen compatibel met de VyprVPN-apps voor Windows, Mac en Android.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief