AfterDawn: Nieuws

Met Windows 8.1 update standaard opstarten in de klassieke desktop?

Geschreven door Marco Korthout @ 31 jan. 2014 15:18

Met Windows 8.1 update standaard opstarten in de klassieke desktop? Ondanks de vele kritiek op het moderne Metrostartscherm met de tegels bleef Microsoft halsstarrig weigeren gehoor te geven aan die kritiek. De tegelinterface is de toekomst en zo zal Windows blijven werken. Wen er maar aan want wij gaan dit niet veranderen zullen ze bij Microsoft gedacht hebben.
Nu zijn we een tijdje verder en de verkopen van de nieuwe Windows zijn nog steeds niet best. Dus gaat Microsoft hoogstwaarschijnlijk eindelijk overstag. Volgens gelekte informatie wordt Windows na de verwachte update standaard in de klassieke desktopomgeving opgestart.
Om de gebruikers van toetsenbord en muis tegemoet te komen
en dat zijn nog steeds de meeste gebruikers.

Beter laat dan niet zullen we maar zeggen.

Andere verwachte aanpassingen zijn dat zoeken en afsluiten toegankelijker worden, Windows 8-stijl apps kunnen vastgezet worden aan de taakbalk, Metro apps krijgen net als normale apps afsluit- en minimaliseerknoppen en rechtsklikken op Metro apps krijgen een muisvriendelijk contextmenu en standaard de afsluitopties op het startscherm.



Screenshots via WZor








Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief