AfterDawn: Nieuws

jv16 PowerTools wordt open-source software?

Geschreven door Marco Korthout @ 23 dec. 2013 0:45

jv16 PowerTools wordt open-source software? jv16 PowerTools is een pakket met tools voor het optimaliseren en onderhouden van je Windows-computer. Meer dan 10 jaar geleden was het HET programma om je register te ontdoen van onnodige items en de fouten op te lossen. Tegenwoordig bestaan er veel meer spelers op de optimalisatiemarkt.
Ontwikkeld door de toen 16-jarige Jouni Vuorio en met een eerste Nederlandse vertaling van, jawel, mijn hand. Lange tijd was het freeware, tot de software in 2003 via Macecraft commercieel ging.

jv16 PowerTools 1.3 was de laatste freeware versie,
die je hier nog kunt downloaden, mocht je dat willen.

Nu 10 jaar later verschijnt het bericht op de site van Macecraft dat jv16 PowerTools volgend jaar wellicht als open-source verder gaat. Ze zetten er in de kop nog wel een vraagteken achter, omdat het bedrijf eerst een crowd funding campagne wil gaan voeren.Met de crowd funding probeert het bedrijf binnen een bepaalde periode een streefbedrag binnen te halen. Iedereen kan vrijwillig een bedrag betalen, vanaf $5. En wanneer er voldoende mensen op de streefdatum genoeg dollars hebben binnengebracht, wordt de software vrijgegeven als open-source (nog niet duidelijk wel model, GPL of BSD).

Maar voorafgaande de crowd funding willen ze via de sociale media zoveel mogelijk mensen bereiken.


Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief