AfterDawn: Nieuws

Vernieuwde Hangouts met SMS ondersteuning

Geschreven door Marco Korthout @ 17 nov. 2013 10:59

Vernieuwde Hangouts met SMS ondersteuning Google heeft de nieuwe versie van de Hangouts Android app uitbereid met de mogelijkheid om SMS- en MMS-berichten te versturen. Na het debuut in Android 4.4 KitKat, kan nu iedereen die gebruik maakt van Android 4.0 en hoger, tekstberichten en geanimeerde GIF's versturen via de Hangouts.
Let wel! De kosten voor tekstberichten die door je mobiele provider worden berekend, zijn nog steeds van toepassing.

De Hangouts-app in Android 4.0 of nieuwer, kun nu dus eindelijk je sms- en mms-berichten, foto's en video's verzenden. Dit zijn alle vernieuwingen:
● Sms en mms (Android 4.0 en hoger): verzend en ontvang berichten via Hangouts! Je kunt bestaande berichten importeren, snel schakelen tussen sms en Hangouts en mms-gesprekken met groepen starten.
● GIF's met animatie: je kunt GIF's met animatie verzenden.
● Locatie: deel een locatie in je gesprekken.
● Apparaat, in gesprek, stemming: deel welk apparaat je gebruikt, of je in gesprek bent of wat je stemming is.Je kunt tekst- en multimediaberichten verzenden en ontvangen in de Hangouts-app zonder dat je ingelogd hoeft te zijn. Als je echter Hangouts-berichten wilt verzenden of videogesprekken wilt voeren, moet je inloggen op een Google-account.

Sms'jes in- en uitschakelen in Hangouts

Voor apparaten met Android 4.4 of nieuwer volg je deze stappen voor het inschakelen van sms. Open de Hangouts-app, ga naar Instellingen > Sms > en raak Sms uitgeschakeld aan om van Hangouts je primaire app voor sms'jes te maken.

Voor apparaten met Android 4.3 of ouder volg je deze stappen voor het inschakelen van sms. Open de Hangouts-app op je Android-apparaat. Ga naar Instellingen > Sms > Sms inschakelen en vink het vakje aan.Als je Hangouts gebruikt als sms-app, kun je altijd overschakelen naar een andere sms-app en worden al je sms'jes bewaard zolang er opslagruimte beschikbaar is. Als je Hangouts wilt uitschakelen als je sms-app, ga je naar Instellingen > Sms en verwijder je het vinkje bij 'Sms inschakelen'.

Als je sms inschakelt, worden al je bestaande sms'jes geïmporteerd naar de Hangouts-app.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief