AfterDawn: Nieuws

Google en Mozilla tweaken browsers voor web-gebaseerde games

Geschreven door Marco Korthout @ 17 nov. 2013 12:42

Google en Mozilla tweaken browsers voor web-gebaseerde games Grote bedrijven als Microsoft en Sony geven miljarden dollars uit aan het ontwikkelen van hun gameconsoles, echter is de volgende stap in de digitale gamewereld misschien wel de webbrowser. Games gebaseerd op HTML 5 kunnen overal gespeeld worden waar een internetverbinding tot beschikking is en een markt is waar op den duur miljarden Euro's te verdienen zijn.
HTML 5 maakt het nu al mogelijk voor ontwikkelaars om games te ontwerpen voor webbrowsers die veel complexer zijn dan de spelletjes die je op Facebook tegenkomt en er hoeft geen extra software geïnstalleerd te worden.

Webbrowserontwikkelaars als Google en Mozilla zijn staan aan het begin van de ontwikkeling van manieren waarmee gebruikers games kunnen gaan spelen door gewoon een webpagina te openen.

Voorlopig zijn de games die ontwikkeld zijn voor webbrowsers nog lang niet zo geavanceerd en grafisch ontwikkeld als bijvoorbeeld game console titels als "Grand Theft Auto V" of "Call of Duty: Ghosts.
Maar uiteindelijk zullen de browser-gebaseerde games die kant ook op gaan en zullen die net zo complex en geavanceerd worden als de console-games, verwachten de analisten, zeker als er steeds meer softwareontwikkelaars mee gaan doen.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief