AfterDawn: Nieuws

Mega uit betafase en met nieuwe interface en heleboel verbeteringen

Geschreven door Marco Korthout @ 9 nov. 2013 12:42

Mega uit betafase en met nieuwe interface en heleboel verbeteringen

Kim Dotcom's MEGA cloudopslagdienst eindelijk uit de betafase met verbeteringen en een paar interessante nieuwe features die voor het volgend jaar gepland staan.
De opslagdienst laadt nu veel sneller doordat de code efficiënter gemaakt is en er een dynamische fetching feature is geïmplementeerd. De gebruikersinterface heeft een nieuw jasje aangekregen, significante vermindering van de CPU overhead, terwijl nu lokaal caching wordt gebruikt om zaken te versnellen.

Je kunt nu door de site navigeren tijdens het uitwisselen van bestanden. De overdrachtswachtrij verplaats zich nu als een klein transfer widget naar de linkerhoek onderin wanneer je bestandsmanager verlaat. Verder kunnen gebruikers nu gebruikmaken van avatars en is contactbeheer verbeterd.

Je kunt nu zien hoeveel bestanden een gebruiker met jou deelt, tezamen met de laatst bewerkte datum/tijd. Dit is handig bij het tracken van veranderingen (als extra bovenop de instant notificaties).

De Firefox extensie verkort de laadtijd en versterkt de beveiliging, de gedownloade data wordt direct naar de harde schijf geschreven, in plaats van deze in de browser te bufferen. Ook kun je hiermee complete mappen downloaden.

"Updates to the app are cryptographically signed - by us, not by an entity that falls under the jurisdiction of National Security Letters,"
is er op het blog te lezen.

Later deze maand zal MEGA een iOS applicatie en een sync client lanceren (zie hieronder).MEGA heeft beloofd begin 2014 te komen met versleutelde berichten tussen gebruikers, met ondersteuning van bestanden en mappen bijlagen. Maar ook met versleutelde chat, inclusief audio en video.Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief