AfterDawn: Nieuws

Warez-groep verzamelde gegevens van gebruikers

Geschreven door Marco Korthout @ 12 nov. 2013 15:07

Warez-groep verzamelde gegevens van gebruikers Warez, illegale gekraakte software, was en blijft link om te gebruiken omdat er vaak malware en virussen meekomen. Het komt echter niet vaak voor dat een warez-groep dat zelf doet. Nu blijkt dat zo'n groep sinds februarie 2013 iest extra's toevoegde aan hun gekraakte software releases. Van iedereen die gebruikmaakte van hun software-patches zijn nu, zonder dat ze dat wisten, de gebruikersnaam, serienummer van hun harde schijf, computernaam en IP-adres verstuurd.
De groep, "MeGaHeRTZ", wordt er nu van verdacht kwaadwillige elementen te hebben toegevoegd aan hun uitgegeven cracks voor populaire softwaretitles als SmartFTP, DVDFab, FlashFXP, Incredimail, Traktor en BurnAware Professional.

Iemand ontdekte ongebruikelijke firewall-activiteiten met een gekraakte versie van Malwarebytes Anti-Malware Pro en ging op onderzoek uit. Hij ontdekte dat de software gegevens mailde naar een aantal adressen, allemaal met accountnamen met variaties van de MeGaHeRTZ groepsnaam.De verstuurde gegevens bevatte zoals eerder gemeld gebruikersnaam, computer/schijf serienummer van de Windows API, en IP-adres.

Het is nu nog niet duidelijk wat MeGaHeRTZ met de verzamelde data van plan is, maar als actieve warez-groep zijn ze nu wel uitgespeeld, onder hun huidige naam tenminste. Het blijft ook gissen wie er nu werkelijk achter de groep zitten, misschien wel een van de anti-piraterij organisaties.

De warezscene heeft in ieder geval actie ondernomen en iedere MeGaHeRTZ release genuked, wat o.a. betekend dat zij geen releases meer mogen uitbrengen. Echter zijn er natuurlijk nog heel veel titels van hun hand in omloop.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief