AfterDawn: Nieuws

PayPal introduceert betalen via QR-code

Geschreven door Marco Korthout @ 11 okt. 2013 21:36

PayPal introduceert betalen via QR-code PayPal introduceert begin volgend jaar een nieuwe mobiele betaalmogelijkheid waarmee klanten voor hun goederen en diensten kunnen betalen d.m.v. een QR-code of een pincode.
Het werkt via je smartphone en de PayPal app waarin je een pincode kunt invoeren of een QR-code kunt laten weergeven die de verkoper kan scannen. Volgens PayPal is deze methode veilig omdat de code na dertig seconden verloopt. Daarna wordt weer een nieuwe code gegenereerd.

Voor de klant betekent het dat naast het op comfortabele wijze betalen de mogelijkheid om automatisch speciale acties, aanbiedingen, cadeaubonnen of andere vormen van betalingen te verwerken in één snelle transactie.

Voor de verkoper zijn de voordelen o.a. de mogelijkheid om digitale transacties te accepteren zonder de noodzaak te investeren in nieuwe technologieën. Veel winkels beschikken al over een 2D barcodescanner en en nog veel meer over PIN-terminals.
En wanneer een verkoper al over een eigen mobiele app beschikt, kan het de nieuwe PayPal 'betaalcode' in haar app integreren voor een volledige ondersteuning.Meer details over dit nieuwe betaalsysteem worden bekendgemaakt voorafgaande de uitrol in het eerste kwartaal van 2014.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief