AfterDawn: Nieuws

WhatsApp, AVG en Alexa websites gehackt door Palestijnse hackers

Geschreven door Marco Korthout @ 8 okt. 2013 17:14

WhatsApp, AVG en Alexa websites gehackt door Palestijnse hackers Anonymous is nog steeds actief, een groep Palestijnse hackers die zichzelf KDMS Team noemen hebben de verantwoordelijk geclaimd voor het hacken van zes websites, waaronder de homepages van WhatsApp en AVG.
De groep is aangesloten bij de Anonymous-beweging en heeft blijkbaar als doel de standpunten van de Palestijnen te verspreiden, met leuzen als 'long live Palestina'.

Naast de websites van WhatsApp en AVG zijn ook de websites van Avira, Alexa, RedTube en hosting provider Leaseweb van een andere startpagina voorzien. Het veranderen van de homepage van een website wordt 'defacen' genoemd.

Omdat de getroffen websites allemaal gebruikmaken van dezelfde registrar, Network Solutions, is het waarschijnlijk de KDMS-team hackers gelukt dit netwerk te hacken en niet de afzonderlijke websites van de genoemde bedrijven.

Leaseweb schreef op haar blog het volgende:
Afgelopen weekend was de leaseweb.com website een direct doel van cybercriminelen. Voor een korte tijd werden sommige bezoekers van leaseweb.com were doorgestuurd naar een andere, niet-Leaseweb IP-adres, nadat de leaseweb.com DNS was aangepast bij de registrar.
Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief