AfterDawn: Nieuws

Microsoft beveelt antivirussoftware van derden aan i.p.v. eigen Security Essentials

Geschreven door Marco Korthout @ 7 okt. 2013 12:30

Microsoft beveelt antivirussoftware van derden aan i.p.v. eigen Security Essentials Ondanks dat Microsoft haar Security Essentials anti-virussoftware op haar website nog aanbeveelt als een veelomvattende bescherming tegen malware, heeft het in een interview aangegeven dat het eigenlijk geen volwaardige tool meer is en dat gebruikers het beste applicaties van derden kan gebruiken.
In het interview gaf het bedrijf toe dat haar anti-virusprogramma altijd onderaan de AV software ranglijsten zal blijven staan, een plek die het de laatste 2 jaar al inneemt. In 2009 stond Microsoft Security Essentials nog bovenaan de lijst van beste anti-virusapplicaties.

Microsoft voegde eraan toe dat het de kennis over ontdekte virussen deelt met de beveiligingsbedrijven, zodat zij betere anti-virus programma's kunnen ontwikkelen.

MSE (of Windows Defender in Windows 8) is een bijzonder lichtgewicht applicatie en was populair omdat het zich niet zo irritant gedroeg als de meer commerciële programma's als McAfee en Norton.Wil je nu je dit weten overstappen van MSE naar een volwaardige beveiliging,
zijn er diverse gratis alternatieven beschikbaar:
Avira
Avast
AVG.

Meer antivirus programma's bij Afterdawn

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief