AfterDawn: Nieuws

Microsoft recyclet Outlook- en Live-accounts

Geschreven door Marco Korthout @ 7 okt. 2013 11:46

Microsoft recyclet Outlook- en Live-accounts Was er kortgeleden veel ophef over het feit dat Yahoo inactieve gebruiks-ID's gaat hergebruiken, Microsoft doet hetzelfde met Outlook- en Live-accounts. Microsoft heeft dit bevestigd aan Webwereld.
Microsoft meldt in haar gebruikersvoorwaarden dat de gebruiker zich "zo nu en dan, minimaal eenmaal per 270 dagen", moet aanmelden om de Microsoft-services actief te houden, anders wordt "mogelijk" de toegang geannuleerd en "worden uw gegevens mogelijk permanent gewist van onze servers."

Dat na deze email-accounts automatisch in een rij worden geplaatst om van de servers te worden gewist en dat de e-mail accountnaam na 360 dagen opnieuw beschikbaar wordt gemaakt, staat niet vermeld in de serviceovereenkomst van Microsoft.

Het recyclen van oude gebruikersnamen brengt grote risico's met zich mee en is een goudmijn voor Social engineering. Door overname een oud ID zouden hackers wachtwoorden kunnen resetten van accounts die hieraan zijn verbonden.Social engineering is een techniek waarbij een computerkraker een aanval op computersystemen tracht te ondernemen door de zwakste schakel in de computerbeveiliging, namelijk de mens, te kraken. De aanval is erop gericht om vertrouwelijke of geheime informatie los te krijgen, waarmee de hacker dichter bij het aan te vallen object kan komen.

Google recyclet geen e-mailaccounts.
Wanneer je je Gmailaccount opzegt, wordt de gebruikersnaam niet meer vrij gegeven.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief