AfterDawn: Nieuws

13 leden van Anonymous aangeklaagd voor hacken Amerikaanse bedrijven

Geschreven door Marco Korthout @ 7 okt. 2013 13:04

13 leden van Anonymous aangeklaagd voor hacken Amerikaanse bedrijven Dertien vermeende leden van het hackerscollectief Anonymous zijn vorige week aangeklaagd voor hun aandeel in "Operation Payback," een serie aanvallen waarmee de groep wraak nam voor het blokkeren van The Pirate Bay en Wikileaks.
De dertien worden aangeklaagd voor aanvallen in de periode september 2010 en january 2011 op de MPAA, RIAA, Bank of America, Visa en Mastercard. Ze worden beschuldigd van het organiseren van de DDoS-aanvallen op de websites van de belangrijke corporaties.

Anonymous viel de MPAA en RIAA aan voor hun deelname aan de blokkade van de The Pirate Bay in de verschillende landen en de financiële instellingen werden aangevallen omdat zij de fondsen van Wikileaks en haar oprichter Julian Assange blokkeerden.

De vermeende leden zijn Dennis Owen Collins, Jeremy Leroy Heller, Chen Zhiwei, Joshua Phy, Ryan Russel Gubele, Robert Audubon Whitfield, Anthony Tadros, Geoffrey Kenneth Commander, Austen Stamm, Timothy Robert McLain, Wade Carl Williams en Thomas Bell.

Bron

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief