AfterDawn: Nieuws

Google verwijdert 'BitTorrent' van zwarte lijst

Geschreven door Marco Korthout @ 24 sep. 2013 17:43

Google verwijdert 'BitTorrent' van zwarte lijst

In de strijd tegen online piraterij heeft Google de laatste jaren diverse aanpassingen ge´mplementeerd in haar zoekmachine. Zo maakt Google gebruik van een zwarte lijst met tal van filesharing- en downloadsites die uit de autocomplete (auto-aanvullen) en Instant services worden gefilterd en gebruikt het een algoritme die de sites die regelmatig het auteursrecht schenden lager in de zoekresultaten plaatsen.
De lijst met woorden en zoektermen die op die zwarte lijst staan is niet openbaar. Hoe de lijst tot stand komt en wat nu bepaald dat een zoekterm aan de zwarte lijst wordt toegevoegd blijft een raadsel.

Vorige week publiceerde de MPAA nog een rapport waarin beweerd werd dat Google en andere zoekmachines de grootste facilitators voor piraterij zijn, en dat zij veel meer moeten doen aan het bestrijden daarvan.

Op de zwarte lijst stonden lange tijd de woorden 'BitTorrent' en 'uTorrent', handelsmerken van BitTorrent Inc., een Amerikaans bedrijf. Dat hun naam door Google geassocieerd werd met piraterij was het bedrijf allerminst gelukkig mee en dat hebben ze meermalen kenbaar gemaakt.En met succes, TorrentFreak schreef op haar website dat deze zoektermen nu van de zwarte lijst zijn verwijderd en dat BitTorrent weer gewoon in de zoeksuggesties wordt weergegeven.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief