AfterDawn: Nieuws

BlackBerry Messenger (BBM) update

Geschreven door Marco Korthout @ 24 sep. 2013 0:02

BlackBerry Messenger (BBM) update Andrew Bocking, hoofd van BBM bij BlackBerry, schrijft op hun blog dat de release van de BBM voor Android en iPhone meer tijd nodig heeft dan in eerste instantie werd verwacht.
Hij gaat ervan uit het zeker nog een week gaat duren.
Vorige week werd een oudere, niet officiŽle versie van de BBM voor Android app gepost op de diverse sharing-sites. Deze oudere versie was ook nog niet geheel bug-vrij en dat was de reden dat het dataverkeer tot enorme hoogtes gestuwd werd, een meervoud van wat normaal was en dat had een groot effect op het systeem.

In de versie die zaterdag zou zijn vrijgegeven, was het (bekende) probleem met de app opgelost. Had men de nieuwe versie toen uitgerold, zouden ze de gebruikers van de onofficiŽle oude versie niet meer kunnen blokkeren.

Men heeft die zaterdag nog wel geprobeerd de problemen die waren ontstaan door de oude versie op te lossen. Echter liep het aantal gebruikers al snel op tot een miljoen,
zodat de enige mogelijkheid nog was om de uitrol voor Android en voor de iPhone uit te stellen.Het team is nu het systeem aan het aanpassen om de onofficiŽle versie van de Android app volledig te blokkeren op het moment dat ze live gaan met de officiŽle BBM voor Android app. Ook wordt het systeem zo aangepast dat dit sort scenario's in de toekomst niet meer mogelijk zijn.

En dat kost natuurlijk tijd.
Dus in ieder geval verwacht de baas van BBM niet dat het deze week nog gaat gebeuren.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief