AfterDawn: Nieuws

Vanaf een vergrendelde iPhone bellen met iOS 7 bug

Geschreven door Marco Korthout @ 21 sep. 2013 11:18

Vanaf een vergrendelde iPhone bellen met iOS 7 bug Apple had haar handen al vol met de bug met het vergrendelscherm in iOS 7, waarmee derden toegang kunnen krijgen tot je foto's, heeft zich alweer een tweede bug aangemeld die het gebruikers mogelijk maakt te bellen vanaf een vergrendelde iPhone.
Deze bizarre bug is ontdekt door Karam Daoud, een 27 jarige uit Ramallah, die hierover een video en informatie heeft doorgespeeld aan Andy Greenberg van Forbes.

Deze nieuwe bug heeft invloed op apparaten die zijn vergrendeld met een code. Het enige dat een gebruiker hoeft te doen, is het noodoproepscherm te openen en een willekeurig nummer intoetsen. Daarna herhaaldelijk op de beltoets blijven klikken tot het lijkt dat de iPhone crasht naar het Apple logo.

Maar ondanks dat het Apple logo op het scherm verschijnt, wordt het nummer daadwerkelijk gebeld. Het werkt ook met internationale nummers.Greenberg heeft de fout op twee iPhone 5 apparaten getest, op verschillende netwerken, met succes getest.Daoud heeft de bug netjes gemeld aan Apple en ook deze bug zou met de volgende update worden hersteld.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief