AfterDawn: Nieuws

Site-eigenaren met illegale content kunnen in Spanje 6 jaar gevangenisstraf tegemoet zien

Geschreven door Marco Korthout @ 22 sep. 2013 2:30

Site-eigenaren met illegale content kunnen in Spanje 6 jaar gevangenisstraf tegemoet zien

Spanje staat bekend als broeinest voor piraterij en daar zal vanaf begin volgend jaar verandering in komen, als een nieuwe wet in werking treedt die website-eigenaren die geld verdienen aan piraterij, een gevangenisstraf van 6 jaar kan opleveren.
Kritiek vanuit Hollywood en het dreigement met handelssancties van de VS, hebben er nu dan eindelijk toe geleid dat Spanje maatregelen heeft getroffen en niet langer bekend wil staan als een van de kings of piracy.

Een onderdeel van de nieuwe wet bepaalt dat website-eigenaren die geld verdienen met het linken naar auteursrechtelijk beschermd materiaal, direct of indirect, tot een gevangenisstraf tot 6 jaar + boetes kunnen worden veroordeeld.

De wet gaat begin volgend jaar in werking.

Tot die tijd kan de Spaanse overheid alleen uploaders en delers van illegale content vervolgen.
Downloaders en andere gebruikers hebben niets te vrezen en de P2P platformen en zoekmachines zijn ook uitgesloten.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief