AfterDawn: Nieuws

Instagram nu ook met video

Geschreven door Marco Korthout @ 21 jun. 2013 17:04

Instagram nu ook met video Zoals verwacht heeft Facebook haar populaire applicatie Instagram vernieuwd met een videofunctie. Niet alleen kun je foto's opvrolijken met prachtige aangepaste filtereffecten, maar vanaf vandaag dus ook video's.
Hiermee moet Instagram de concurrentie aangaan met Vine, Twitter's video sharing app voor iOS en Android.

Met Instagram kun je 15 seconden video's maken
en dat is meer dan twee keer zo lang als de 6 seconden video's van Vine.

Kevin Systrom, Instagram CEO:
Vandaag introduceren wij Video op Instagram en bieden daarmee een andere manier om je belevenissen te delen. Wanneer je een foto maakt met Instagram zul je daar nu ook een filmcamera-icoon vinden. Druk daarop om de videomodus te starten, je kunt dan een video opnemen met een maximale duur van 15 seconden.

Verder zul je zien dat we er 13 filters hebben toegevoegd, speciaal voor video, zodat je je prachtige creaties kunt delen op Instagram. Wanneer je een video post, krijg je de mogelijkheid je favoriete scene te selecteren als je cover-afbeelding, zodat je video's er ook prachtig uitzien als ze niet worden afgespeeld.


De features voor diegene die Instagram nog niet kennen:
 • 100% gratis speciaal ontworpen filters: XPro-II, Earlybird, Rise, Amaro, Hudson, Lo-fi, Sutro, Toaster, Brannan, Inkwell, Walden, Hefe, Nashville, 1977 en meer.
 • Video's opnemen!
 • Linear en Radial Tilt-Shift-vervagingseffecten voor extra velddiepte.
 • Direct delen op Facebook, Twitter, Flickr, Tumblr en Foursquare
 • Onbeperkt uploaden
 • Maak contact met vrienden door te reageren en met de knop 'Vind ik leuk'

  De werking is soortgelijk aan die van Vine, op moment dat je de rode Filmcameraknop ingedrukt hebt wordt er opgenomen, laat je de knop weer los, stopt de opname en wanneer je weer op de knop drukt, gaat de opname verder. Tot aan 15 seconden.

 • Vorige Volgende  
  Op dit artikel kun je niet reageren.

  Nieuwsarchief