AfterDawn: Nieuws

WhatsApp nu al meer dan 250 miljoen actieve gebruikers

Geschreven door Marco Korthout @ 21 jun. 2013 7:59

WhatsApp nu al meer dan 250 miljoen actieve gebruikers WhatsApp vertelde The Wall Street Journal dat het nu maandelijks 250 miljoen actieve gebruikers heeft. Dat is eigenlijk de eerste keer dat de populaire berichtenapp voor mobiele telefoons dergelijke cijfers naar buiten brengt.
Indrukwekkend voor een klein bedrijf dat nog maar vier jaar bestaat en geen reclame. Met een dergelijk aantal actieve gebruikers maakt het WhatsApp een van de grootste berichtenplatforms en misschien nog wel groter dan Twitter, die in december aankondigde dat het maandelijks rond de 200 miljoen actieve gebruikers heeft.
De video-chat service Skype van Microsoft had in oktober 280 miljoen actieve gebruikers.

De applicatie is ontworpen voor smartphones en maakt het mogelijk om gratis met elkaar te sms'en, chatten, locaties en bestanden zoals foto's met elkaar te delen. Beschikbaar voor de iPhone, Android, Blackberry, Windows Phone, Symbian en Nokia.

iPhone-gebruikers kunnen de app aanschaffen voor een eenmalig bedrag, tenzij de app tijdelijk gratis beschikbaar is. Gebruikers van de andere platformen kunnen de app 1 jaar gratis gebruiken, waarna er een jaarlijkse betaling van 99 dollarcent wordt gevraagd.

WhatsApp is ook een paar keer negatief in het nieuws geweest, zo zou het de privacy van gebruikers zou schenden en zijn er diverse keren lekken in de software gevonden.
Ander nieuws is dat WhatsApp niet in het rijtje staat van bedrijven die via PRISM gegevens overhandigen aan Amerikaanse geheime diensten. De concurrenten staan wel in de lijst met meewerkende bedrijven. Wellicht is dat een van de redenen van de sterke groei.

Wellicht krijgt WhatsApp nog wel last van een andere geduchte concurrent, de Hangouts van Google

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief