AfterDawn: Nieuws

Met de gratis ToolWiz Pretty Photo schitterende foto's en collages maken.

Geschreven door Marco Korthout @ 22 feb. 2013 5:46

Met de gratis ToolWiz Pretty Photo schitterende foto's en collages maken. Freeware genoeg op het web, voor elke toepassing is er wel goede gratis software beschikbaar. Veel ontwikkelaars van freeware proberen een beetje te verdienen door donaties of door het toevoegen van advertenties of extra's van derden. Natuurlijk hebben we liever geen reclames, maar het is de makers wel gegund, zolang ze het maar netjes vooraf vermelden.
Voordat ik nieuwe titels toevoeg aan Afterdawn test ik veelal de installatieprocedure en de werking van de applicatie. En soms kom je dan programma's tegen die echt leuk en handig zijn.
Zo ook met ToolWiz Pretty Photo, echte freeware om foto's te bewerken en prachtige collages mee te maken.

Nu bestaan er meer programma's waarmee dat mogelijk is, maar deze kan best wel veel en is echt super gebruikersvriendelijk. ToolWiz Pretty Photo heeft meer dan 100 professionele grafische (effecten) filters en duizenden objecten aan boord, maar ondersteunt ook veel gebruikte bewerkingsfuncties als schalen, omkeren, bijsnijden, draaien, lagen, schaduw, frames, enz.Niet te vergelijken met de echte professionele fotobewerkers als Photoshop en Gimp, maar toch ook best wel geschikt om serieuze bewerkingen en effecten op je foto's toe te passen. En dankzij de vele grappige objecten, ook om je foto's op te leuken. Van grappige brillen, pruiken, snorren tot aan pleisters.
De aparte fotocollagetool beschikt over bijna 100 sjablonen waarmee je supersnel hele mooie en professionele collages kunt maken.Naast de vele effecten/filters vind je een tab met figuren, van symbolen tot allerlei maffe objecten. Die objecten worden bij het eerste gebruik gedownload.Ook de collage-maker werkt heel eenvoudig, je laadt een paar foto's en kiest een van de vele sjablonen.
That's it, eigenlijk.Het installatiebestand is nog geen 3 MB groot
en de portable versie weegt maar 5 MB.

Het beschikt over een ingebouwde vertaaltool waarmee ik al een klein gedeelte van de interface in het Nederlands heb vertaald,
zoals je op de screenshots kunt zien.
Bij genoeg belangstelling wil ik de rest ook wel vertalen ;-)Kortom, met een paar MB lekker klein, maar toch behoorlijk functierijk, heel leuk speelgoed om je foto's op te vrolijken met grappige objecten, maar ook om snel verbeteringen of effecten toe te passen.
De portable versie hoef je niet eens te installeren, kan zo op de USB-stick.
Een echt hebbedingetje dus.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief