AfterDawn: Nieuws

E-mailprogramma eM Client verdient meer aandacht

Geschreven door Marco Korthout @ 23 feb. 2013 20:41

E-mailprogramma eM Client verdient meer aandacht Een beetje onbekend is het e-mailprogramma eM Client en dat is jammer, want het verdient beter! Het is namelijk een bijzonder prettige en functierijke e-mailclient. Met ingebouwde ondersteuning voor Google agenda's, takenlijst, contacten en zelfs voor bepaalde instant messengers.
De eM Client ondersteunt de verschillende e-mailtypes en services (POP3/IMAP/Gmail/Zimbra/Yahoo/Apple/Live/Oracle), synchroniseert agenda's en contactpersonen, beschikt over IM-functionaliteit (jabber, facebook, skype, etc.) en leest RSS-feeds.

Ik gebruik deze software zelf alweer een tijdje met veel plezier en wilde er eigenlijk al eerder over schrijven. Was er nogniet van gekomen en het wachten was nog op een Nederlandstalige versie. En die is nu beschikbaar gekomen in de laatste update. Prima vertaling, op een paar kleine typo's na.

Toch wel gratis?
Eh ja, maar wel met een beperking waar de meesten van ons niet zoveel problemen zullen hebben. In tegenstelling tot de pro-versie kun je met de gratis versie maar twee e-mailaccounts gebruiken, verder is de functionaliteit dezelfde.

Naast dat je beschikt over alle gewenste opties om je e-mailberichten goed te kunnen beheren en organiseren, is er over de lay-out goed nagedacht. Erg prettig is de rechterzijbalk, met vensters voor Details contactpersoon, Agenda en Chat. Wanneer je een bericht opent, krijg je in het rechtervenster alle bijzonderheden te zien over de betreffende contactpersoon (gegevens, vorige berichten en eventuele bijlagen).
Verder via het linkervenster snel toegang tot je e-mailaccounts, je agenda's, je takenlijstje, je contactpersonen en via de widgets o.a. RSS-feeds.

Het aanmaken van een account is eenvoudig, grote kans dat de automatische setup succesvol is.
Een kind kan echt de was doen.
Het uiterlijk kun je snel aanpassen d.m.v. meegeleverde thema's, de kleurenschema's kun je aanpassen en opslaan.Afdeling contactenpersonen is ook goed verzorgd. Het kan synchroniseren met de Google contactpersonen, die op diverse manieren weergegeven kunnen worden.

En de Google Agenda integratie en synchronisatie is gewoon goed, alles werkt en ziet er goed uit.De meeste features op een rijtje
 • Importeren accounts, e-mailberichten, agenda, taken en contacten uit andere e-mailprogramma's.
 • Functierijke agenda met volledige synchronisatie met Google en mobiel.
 • Alle gewenste e-mailfuncties aan boord: briefpapier, sjablonen, filters, categorieŽn, tags, algemene- en zoekmappen en meer.
 • Volledige synchronisatie met Google Agenda.
 • Agenda's synchroniseren met diverse servers/services als Gmail, Zimbra, Yahoo, Apple en Oracle.
 • Agenda's delen met anderen (IMIP, ITIP).
 • Contacten synchroniseren met Google.
 • Contacten onderverdelen in mappen en categorieŽn.
 • IM-functionaliteit: ondersteuning voor XMPP (Jabber), Live Messenger, Facebook chat, ICQ, Yahoo en andere.
 • Skype integratie.

  Kortom, zoek je een e-mailprogramma die overweg kan met heel heel veel protocollen en services, die o.a. goed om kan gaan met de diensten van Google (e-mail, agenda, contacten, etc), alle functies goed met elkaar laat samenwerken ....
  probeer eM Client ;-)
 • Vorige Volgende  
  Op dit artikel kun je niet reageren.

  Nieuwsarchief