AfterDawn: Nieuws

Anonymous start actie tegen bezoek Geert Wilders

Geschreven door Marco Korthout @ 19 feb. 2013 16:22

Anonymous start actie tegen bezoek Geert Wilders

Met het bezoek van Geert WIlders is het hackerscollectief Anonymous een actie gestart met de naam #opWilders.
Een paar uur nadat Wilders in AustraliŽ geland was, verscheen er op pastebin een bericht waarin de actie werd aangekondigd. De pastebin bevat een bericht voor Geert Wilders en de inwoners van AustraliŽ en roept op om verschillende websites aan te vallen die verkeerde informatie publiceren over islamistische zaken.

Voor Wilders gaat het bezoek trouwens ook niet zoals gepland, het bezoek moest worden ingekort omdat de organisatoren er niet in geslaagd zijn om in Perth een locatie te vinden voor een bijeenkomst. Veel hotels en zalencentra weigeren de PVV-leider te ontvangen omdat ze bezorgd zijn om hun imago en uit angst voor demonstraties.

Of de actie van anonymous wel dan wel niet succesvol is, kun je goed volgen via twitter #opWilders


Over Anonymous gesproken, wil je meer weten over het ontstaan en het wel en wee van deze hackersbeweging kan ik je het boek "We Are Anonymous: Inside the Hacker World of Lulzsec, Anonymous, and the Global Cyber Insurgency" zeker aanbevelen.
Een zeer toegankelijk boek, dat vooraanstaande leden van Anonymous volgt die d.m.v. een sneeuwbaleffect een internetrevolutie zijn begonnen met het hacken van personen, vooraanstaande banken en financiŽle instellingen (Visa, Mastercard, Paypal), overheden van corrupte landen (Egypte, Syrie, Libie) en spirituele bedrijven (Scientology, Westboro Baptist Church).

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief