AfterDawn: Nieuws

Obama tekent uitvoeringsbesluit op cybersecurity en nieuwe versie CISPA op komst

Geschreven door Marco Korthout @ 14 feb. 2013 23:43

Obama tekent uitvoeringsbesluit op cybersecurity en nieuwe versie CISPA op komst Barack Obama heeft een executive order (door de president gedelegeerd uitvoeringsbesluit) op cybersecurity uitgegeven om de infrastructuur van de Verenigde Staten beter te kunnen beveiligen tegen cyberaanvallen en criminaliteit. Het besluit komt een jaar nadat de Cyber Intelligence Sharing and Protection Act (CISPA) het niet haalde en tegen werd gehouden in de Senaat, na massale protesten van de online community, die deze wet als een grote bedreiging zagen voor hun internet privacy.
Barack Obama
Amerikanen kunnen over een aantal jaren niet terugkijken en zich afvragen waarom we toen niets hebben ondernomen ...


Anonymous had gedreigd afgelopen donderdag alle live streams van President Obama's State of the Union te blokkeren.
Wij verwerpen de the State of the Union. Wij verwerpen de autoriteit van de President om eigenmachtig besluiten uit te vaardigen en zo onverantwoorde schade toe te brengen aan de controle over het internet. De President of the United States of America en de Joint Session of Congress staan vannacht tegenover een heel leger.

Het bleef echter bij dreigementen, de live streams bleven online, alleen MIT, USSC en de Federal Reserve gingen plat. Operatie #opSOTU was goed te volgen via twitter:


We kunnen nieuwe acties verwachten omdat de verwachting is dat er volgende week een nieuwe versie van CISPA wordt geïntroduceerd in het Huis van Afgevaardigden.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief