AfterDawn: Nieuws

Spotnet Plus - alles-in-een pakketje

Geschreven door Marco Korthout @ 10 feb. 2013 16:04

Spotnet Plus  - alles-in-een pakketje De laatste tijd genoeg te doen rond usenet met de Notice-and-Takedown verzoeken aan Usenet providers en hoe de gebruikers dit oppakken en oplossen. Dus ook met Spotnet, diverse add-ons en thema's die daar op ingaan. Had er al eerder over geschreven, Wheaten is zo'n creatief iemand.
Grote films en nieuwe tv-series worden kort nadat ze zijn gepost van de newsservers verwijderd door de providers. Om dat op probleem tegen te gaan worden de bestanden versleuteld, waardoor het allemaal een beetje moeilijker wordt voor de auteursrechthebbenden en de providers de juiste bestanden te verwijderen.

Wheaten heeft een paar thema's gemaakt om het de gebruikers makkelijker te maken, een Encrypted NZB-knop en een knopje om de titel te kopiren. Dat laatste is handig omdat de binnengehaalde bestanden nu allemaal hele cryptische namen hebben. Daarnaast halen de thema's informatie binnen van IMDb (voor de films) en Last.fm (voor de muziek) en zien de thema's er gewoon prettig uit.

Ook van de hand van Wheaten is GEXA waarmee je filters kunt aanmaken en bewerken, en nog meer handige tools. Omdat diverse gebruikers een beetje verstrikt raken in al die extra's en thema's heeft hij een alles-in-n installatiebestand samengesteld om het die mensen gemakkelijk te maken.
Natuurlijk ook de proef op de som genomen ;)Tijdens de installatie over mijn bestaande installatie liep ik tegen een paar dingetjes aan:
- ik kreeg de volgende foutmelding

was eenvoudig op te lossen, het bestand was om de een of andere reden read-only, en na weghalen van vinkje bij de eigenschappen, kon de installatie verder gaan.
- ander probleempje waren de thema's, ik gebruikte thema 5 (met tabbladen). Na opstarten van de TemplateConfig Tool bleek dat deze tool geen verbinding kon maken, etc. Nu had ik al gelezen dat er maar 3 thema's meegeleverd werden met deze All-in-One installer en was dat wellicht omdat de andere twee (van de 5) problemen hadden veroorzaakt.

Goed, alles de-installeren (inclusief) Spotnet en dan maar eens schoon beginnen. Natuurlijk wel de databases en servers.xml bestandje geback-upt.

De installatie begint iets anders, het doet eerst een vooraf-controle en gaat daarna verder met de installatie van alle items.

Verder geen problemen en we eindigen met een tooltje om wat instellingen van Spotnet aan te kunnen passen.

So far, so good.

Databases en het bestand servers.xml terugzetten en Spotnet opstarten. Werkt!
Echter bij het aanpassen van de thema's gaat het weer fout. Zat op een gegeven moment met wel een heel kaal thema. Na wat heen en weer gekloot met installeren en de-installeren van thema's en andere versies van de Template Configuration tool (versie 1.0.0.9 schijnt wel goed te werken) uiteindelijk alles weer voor elkaar. Straks alleen m'n eigen filtersetje nog terugzetten, hoewel de meegeleverde ook niet verkeerd is hoor.
Verder krijg ik op de een of andere manier het thema met het extra tabblad voor de reacties niet aan de praat.

Wat een oorzaak zou kunnen zijn van de problemen met de Template Config tool is misschien omdat ik op een gegeven ogenblik 2 instanties van die tool op mijn laptop had staan, een in C:ProgramDataSpotnet en een in C:Program Files (x86)Spotnet. Gaan niet verder uitzoeken welke installatie welk instantie genstalleerd heeft, geen tijd voor.

Ziet er bij mij nu zo uit ...


Verder moet ik nog vermelden dat er bij Windows XP ook wat dingetjes spelen.

Spotnet Plus | alles-in-n downloaden

Kortom: ben je tevreden met je huidige configuratie en thema, lekker zo laten. Ben je nieuw of moet je na een verse installatie van je besturingssysteem alles weer opnieuw installeren, is dit zeker een lekker de moeite waard!

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief