AfterDawn: Nieuws

PayPal sluit Nederlandse usenet-resellers af

Geschreven door Marco Korthout @ 22 nov. 2012 19:43

PayPal sluit Nederlandse usenet-resellers af Eerder deze week heeft PayPal diverse Nederlandse usenet-resellers afgesloten, bij XSUsenet, EasyUsenet, Wondernews en Usenet4U is het nu niet meer mogelijk te betalen via de betaaldienst PayPal, vanwege auteursrechtschending. Resellers beschikken niet zelf over usenetservers, maar verkopen de diensten van andere bedrijven door.
PayPal sloot eerder al Wikileaks en grote bestandsuitwisseling websites af en het lijkt er nu sterk op dat het usenet het volgende slachtoffer gaat worden.

Volgens het artikel op Tweakers zou volgens Eelco van Wijk, de directeur van PayPal Benelux, geen sprake zijn van een 'bepaalde campagne' tegen usenet-resellers, maar wel dat PayPal schending van nationale wetten zal tegengaan.

Usenet-resellers zouden een e-mail ontvangen hebben met als strekking: "Volgens het beleid inzake redelijk gebruik dient u eerst goedkeuring te krijgen om betalingen te accepteren met PayPal voor bestandsuitwisseling, BitTorrent, platforms en soortgelijke bedrijven"

Op initiatief van de Piratenpartij wil het Europarlement dat er wetgeving komt die de vrijheid van betalingsverwerkers om de dienstverlening zomaar te beëindigen, inperkt.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief