AfterDawn: Nieuws

Finse Dotcom blijkt 9-jarig meisje met een Winnie the Pooh laptop

Geschreven door Marco Korthout @ 22 nov. 2012 20:24

Finse Dotcom blijkt 9-jarig meisje met een Winnie the Pooh laptop Blamage voor CIAPC, de Finse tegenhanger van BREIN, die verantwoordelijk was voor de blokkade van The Pirate Bay in Finland. Ze hadden een vermeende bestandsdeler opgespoord en eisten een betalingsregeling. De vermeende piraat weigerde dit en de CIAPC liet het daar niet bij zitten. Deze week viel de politie het huis van de deze piraat binnen en nam de gebruikte computer in beslag, een Winnie the Pooh laptop. De vermeende piraat bleek een 9-jarig meisje te zijn.
Binnenkort worden er in de VS waarschuwingen gestuurd naar internetgebruikers die blijken auteursrechtelijk materiaal delen via BitTorrent. Deze waarschuwingen zouden een opvoedend karakter moeten hebben.

Bedrijven als BREIN en CIAPC doen dat wat agressiever en bieden je direct een schikkingsbedrag aan die je moet betalen om een eventuele rechtszaak te voorkomen.

Zo kreeg ook de internetgebruiker in Finland van de CIAPC het bericht dat er bewijs verzameld is voor online file-sharing. Om vervolging te voorkomen moest de man €600 betalen en een non-disclosure document tekenen. Deze week ging de deurbel en daar stond de politie met een bevel tot huiszoeking.Het was wel even schrikken dat het niet ging om een soort Kim Dotcom met een warez site of BitTorrent tracker. De verschrikkelijke deler van auteursrechtelijk materiaal bleek een 9-jarig meisje te zijn die gewoon gek was op popmuziek.

Bron

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief