AfterDawn: Nieuws

Ondersteuning voor Windows XP stopt over 499 dagen

Geschreven door Marco Korthout @ 24 nov. 2012 11:45

Ondersteuning voor Windows XP stopt over 499 dagen In de eerste instantie zou ondersteuning van het besturingssysteem in 2008 al worden stopgezet, twee jaar na de release van Windows Vista. Echter omdat de opvolger van XP niet bleek aan te slaan werd de ondersteuningsperiode verlengd tot 8 april 2014. Op moment van schrijven over 499 dagen.
Volgens NetMarketShare draait nog 41% van de machines op Windows XP.

Dus binnen 500 dagen gaan de lichten uit voor het langst draaiende en meest populaire besturingssysteem. En omdat bij veel bedrijven nog steeds met Windows XP wordt gewerkt is het bedrijf Camwood gisteren een 'end of XP' countdowncampagne begonnen.

Wanneer een versie van Windows niet wordt ondersteund, heeft dat tot gevolg dat er geen software-updates meer beschikbaar zijn via Windows Update.
Geen beveiligingsupdates, geen software-updates en geen nieuwe stuurprogramma's voor de hardware meer.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief