AfterDawn: Nieuws

Amerikanen twijfelen nog over Windows 8

Geschreven door Marco Korthout @ 17 nov. 2012 21:44

Amerikanen twijfelen nog over Windows 8 Volgens een enquête van antivirusbedrijf Avast, weten de meeste Windows-gebruikers in de VS wat Windows 8 is, echter zijn er maar weinig van plan te upgraden naar de nieuwste Windows-versie.
En nog erger, voor Microsoft in ieder gaval, is dat een derde van de deelnemers aan de enquête met de gedachte spelen om misschien wel over te stappen naar een Apple wanneer ze hun Windows XP, Vista of 7 machine gaan upgraden.

De enquête onderstreept het lauwe ontvangst van Windows 8, met de radicaal vernieuwde gebruikersinterface, iets dat een heleboel weerhoudt om over te stappen. Deze week heeft Microsoft het hoofd van de Windows-divisie, Steve Sinofsky ontslagen. Niet duidelijk of dit om persoonlijke redenen is gebeurd of door de slechte start van Windows 8.

Avast heeft de mening van 1.6 miljoen gebruikers gepeild en heeft 135329 reacties ontvangen van Amerikaanse Windows-gebruikers.65 procent maakt gebruik vand Windows 7, 22 procent gebruikt nog steeds Windows XP en 8 procent doet het met Vista. 60 percent is bewust van de nieuwe Windows 8, echter maar zegt maar 9 procent versneld een nieuwe computer te gaan kopen om gebruik te kunnen gaan maken van Windows 8. Meer dan 70 procent zegt tevreden te zijn met het besturingssysteem dat ze nu gebruiken en niet op korte termijn over te stappen.

Microsoft heeft nog geen officiële verkoopgegevens vrijgegeven voor Windows 8, wel hebben ze al aangegeven dat in vergelijking met Windows 7, tijdens de lanceringsperiode, de verkopen sterk zijn.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief