AfterDawn: Nieuws

Uitzending gemist video's downloaden met GemistDownloader

Geschreven door Marco Korthout @ 17 nov. 2012 16:53

Uitzending gemist video's downloaden met GemistDownloader Met GemistDownloader is het voor iedereen mogelijk om gemiste televisie-uitzendingen van de drie grote Nederlandse aanbieders te downloaden. Hierdoor wordt het mogelijk om een mooie uitzending te bewaren op je computer, zodat je er later nog eens naar terug kunt kijken. Maar je kunt een uitzending ook direct omzetten in een video die op je op jouw telefoon of televisie kunt afspelen, zodat je de uitzending op elk gewenst moment op de door jouw uitgekozen plek kunt terugkijken. Ook kun je een gedownloadde uitzending op een DVD/CD branden, of op een USB-stick zetten, zodat je de uitzending makkelijk kunt meenemen of bewaren voor later. Daarnaast is GemistDownloader handig voor Nederlanders in het buitenland, omdat een gedownloadde uitzending niet voortdurend hoeft te 'bufferen', waardoor de uitzending beter te bekijken is.
Ondersteunde websites
Uitzendingen van onderstaande websites kunnen worden gedownload met GemistDownloader.
Uitzending Gemist
RTL Gemist (RTL XL)
Nickelodeon.nl/Videos
YouTube.com

Het programma wordt door HelpdeskWeb.nl constant doorontwikkeld, zo is er vandaag een nieuwe betaversie beschikbaar gekomen waarin diverse fouten zijn opgelost en functies zijn verbeterd. En ondanks dat het een betaversie betreft, werkte het bij mij zonder problemen, op Windows 8.
Tijdens de installatie wordt je gewaarschuwd dat het programma nog niet volledig compatibel is met Windows 8, echter laat het zich probleemloos installeren en kun je afleveringen zonder problemen downloaden naar je PC.Tijdens installeren op een Windows 8 besturingssysteem krijg je de gebruikelijke waarschuwing dat het uitvoeren van de app een risico voor je computer kan vormen. Door op [Meer informatie] te klikken, kun je de installatie toch vervolgen.
Zoals gezegd krijg je bij Windows 8 een melding dat het programma niet volledig compatibel is met de nieuwste Windows versie, kun je gewoon negeren. En na een succesvolle installatie zie je het volgende venster.Om een uitzending van Uitzending gemist te downloaden om deze later bijvoorbeeld op je computer of smartphone te bekijken, ga je eerst naar uitzendinggemist.nl zoek je daar de gewenste aflevering om de url (webadres) te kopiëren.
Klik op het balkje van Uitzending gemist in het hoofdvenster van de app en plak het gekopieerde adres in bij Stap 1. Vervolgens kun je aangeven waar je de video wilt opslaan en in welk formaat. Via opties krijg je nog de beschikking over allerlei handige maar geavanceerde instellingen, echter voor de gemiddelde gebruiker niet echt van toepassing.Het programma zoekt de te downloaden video op en geeft een thumbnail weer en de optie om de video direct te downloaden op toe te voegen aan de queue (wachtlijst).Hetzelfde kun je doen met Youtube video's, uitzendingen van RTL en Nickelodeon

GemistDownloader downloaden.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief