AfterDawn: Nieuws

Startknop voor Windows 8

Geschreven door Marco Korthout @ 18 nov. 2012 13:50

Startknop voor Windows 8 Er is heel veel te doen om de missende startknop in Windows 8. De totaal andere gebruikersinterface is voor velen een reden om nog niet over te stappen op de nieuwste Windows-versie. En door de tegenvallende verkoopcijfers zijn er zelfs koppen gerold bij Microsoft, Steven Sinofsky, de verantwoordelijk man, is ontslagen.
Of de startknop officieel nog terugkomt is de vraag. Steve Ballmer zei in een interview met de Associated Press dat Microsoft absoluut geen plannen heeft om het oude startmenu weer van stal te halen.
Jullie hebben nu al een heel scherm als startknop.


Bedrijven als Stardock spelen daar natuurlijk handig op in, zij bieden Start8 aan voor $4,99. Dat is niet veel geld, echter heb ik er zelf een beetje problemen mee om 5 USD te betalen voor alleen een startknop voor een besturingssysteem dat zelf nog geen €30 gekost heeft.

Het goede nieuws is dat het ook gratis kan, met Classic Shell. Deze tool bestaat al een tijdje als vervanger voor de startknop in oudere Windows-versies. De nieuwste is echter helemaal compatibel met Windows 8, met een optie om direct met je oude vertrouwde startscherm en startknop op te starten. En d.m.v. de vele instelmogelijkheden en skins helemaal naar eigen smaak in te richten, qua werking en interface.Voordat je gaat betalen voor een vervangende startknop/menu is Classic Shell zeker de moeite waard om te proberen, kost niks en werkt bijzonder goed.

Die van mij ziet er op dit moment zo uit, deze skin zit standaard bij de software, behalve de startknop zelf, die heb ik er zelf toegevoegd.Liever kleine icoontjes, dat kan ook.Met de afsluitknoppen natuurlijk binnen bereikVia het startmenu of rechtsklikken op de startknop kom je bij de instellingen.


Naast het startmenu krijg je er een handige werkbalk bij in de verkenner om snel bepaalde taken uit te kunnen voeren. Natuurlijk ook helemaal naar wens aan te passen.

Classic Shell downloaden en de startknop terughalen in Windows 8.


Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief