AfterDawn: Nieuws

Operation DutchPirateBay mislukt

Geschreven door Marco Korthout @ 13 okt. 2012 18:03

Operation DutchPirateBay mislukt

Het leek serieus, de aangekondigde wraakactie van Anonymous om vandaag de Nederlandse providers offline te halen, alsmede de site van BREIN en een paar overheidsites. Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) van het ministerie van Veiligheid en Justitie nam de dreiging ook serieus en trof maatregelen, net als de providers. De Nederlandse Anonymous community ondersteunt deze actie trouwens niet.
En op moment van schrijven (17.45 uur) zijn alle websites nog gewoon online.

Op de facebookpagina van #OP DPB schrijft ene Thunder Thief "TANGO DOWN BITCHES",
nee dus.
En de reacties lezende gaat het hier om een beetje Nederlandse gefrustreerde hacker.

De manier waarop deze actie gestart is en zich verder ontwikkelde deed al vermoeden dat het geen actie van Anonymous betrof, zoals we gewend zijn. Het zou zo maar eens kunnen zijn dat dit een éénmans/vrouw actie betrof.

Dat men BREIN wil pakken kan ik mij nog iets bij voorstellen, maar dat men ook achter de Nederlandse providers aan zou gaan is natuurlijk vreemd. Die hebben bijna allemaal hun best gedaan om de blokkade te verhinderen.Maar goed, je weet het niet hè

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief