AfterDawn: Nieuws

Apple over "Purple Flair" iPhone 5 camera

Geschreven door Marco Korthout @ 8 okt. 2012 11:45

Apple over "Purple Flair"  iPhone 5 camera

Wij schreven er vorige week al over, nu komt Apple echter met een officiële verklaring voor het 'paarse gloed' (Purple Flair) probleem van de iPhone 5 camera. Ben je een gelukkige bezitter van een iPhone 5 en heb je tot nu toe foto's kunnen maken zonder een paars randje, heb je geluk. Of je maakt alleen foto's in het donker, dat kan natuurlijk ook.
Wanneer je een foto maakt met de iPhone 5 en net buiten het gezichtsveld van de lens bevindt zich een lichtbron, krijg je er een paarse gloed/waas bij op de uiteindelijke foto. De oplossing van Apple is om de camera van de lichtbron weg te draaien.


De meeste kleine camera's, inclusief die van iPhone, kunnen een vorm van gloed aan de rand vertonen bij het maken van een foto met out-of-scene lichtbronnen. Dit gebeurt wanneer de lichtbron zich in een bepaalde hoek bevindt (meestal net buiten het gezichtsveld), waardoor het een reflectie veroorzaakt in de cameramodule en op de camera sensor. Door de camera een beetje weg te draaien van het felle licht of door met je hand de lichtbron af te schermen, moet dit effect minimaliseren of tenietdoen.
De oplossing is vrij simpel, maar krijg er toch een beetje vreemde smaak van in m'n mond. Heb persoonlijk al veel smartphones mogen gebruiken en doe het tegenwoordig met een Nexus, maar zulke cameraprobleempjes ben ik nog nooit tegengekomen. En ook bestond het probleem niet bij de iPhone 4. Dus ...

Volgens Apple is dit probleem overigens niet alleen een probleem voor de iPhone 5, maar hebben ook andere 'kleine' phones daar ook last van.

Ondanks de paarse foto's en een navigatiesysteem die je de verkeerde weg aanwijst, blijven de Apple-fans volhouden dat er niets beters bestaat.
Opmerkelijk.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief