AfterDawn: Nieuws

Een derde van alle torrents is spam

Geschreven door Marco Korthout @ 28 aug. 2012 11:40

Een derde van alle torrents is spam Een derde van alle geŁploade torrents op The Pirate Bay is spam en scam, hebben onderzoekers berekend.
Met een kwart miljard gebruikers van BitTorrent is het een heel aantrekkelijk en lucratief doelwit voor spammers en verspreiders van malware. Bovenaan de lijst natuurlijk The Pirate Bay.

Dagelijks worden er duizenden "nep" torrents geŁpload door kwaadwillige bronnen, vaak met de namen van populaire films en TV-shows. In plaats van de nieuwste film wordt je dan door gestuurd naar kwaadwillende websites of er wordt geprobeerd je te verleiden tot het installeren van malware.

De Pirate Bay moderators zijn er meestal snel bij om dit soort nep-torrents te verwijderen, echter is dat toch nog te laat voor heel veel gebruikers.

Gedurende een periode van twee week hebben heeft de groep onderzoekers in totaal 29330 torrent-bestanden verzameld, waarvan 12209 nep-torrents waren, die uiteindelijk van The Pirate Bay werden verwijderd.
De groep onderzoekers konden de nep-torrents nauwkeurig identificeren omdat het grootste deel werd geŁpload door een kleine groep uploaders. Dat 90% van alle nepbestanden van maar 20 verschillende IP-adressen afkomstig waren.Gelukkig werken de onderzoekers naast het onderzoeken van dit probleem, ook aan een oplossing. Ze hebben een tool ontwikkeld dat de torrents controleert voordat ze worden gedownload. Hun TorrentGuard applicatie is beschikbaar als een Vuze plug-in, maar gebruikers kunnen de torrents ook testen via de website.

Om TorrentGuard nog effectiever te laten werken willen de onderzoekers graag samenwerken met de BitTorrent portals en BitTorrent trackers. The Pirate Bay heeft al aangegeven hieraan mee te willen werken.

Project website
Resultaat van het onderzoek (pdf)
De TorrentGuard plug-in
Bron

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief