AfterDawn: Nieuws

FBI haalt applanet.net, appbucket.net en snappzmarket.com offline

Geschreven door Marco Korthout @ 26 aug. 2012 20:17

FBI haalt applanet.net, appbucket.net en snappzmarket.com offline Met de hulp van de Nederlandse en Franse politie heeft de FBI op de 21 augustus de populaire webdomeinen applanet.net, appbucket.net en snappzmarket.com offline gehaald. Deze websites boden via Nederlandse en Franse servers o.a. illegale android-apps aan.
De domeinnamen zijn door de Amerikaanse autoriteiten in beslaggenomen. Op de sites krijgt men nu een FBI-logo te zien met een waarschuwing.De Amerikaanse overheid zet hard in op het bestrijden van illegale handel.

Het terugdringen van piraterij, auteursrechtenschending – inclusief populaire apps – is een top prioriteit van de Criminal Division. Software apps zijn een belangrijk onderdeel van onze nationale economie en cultuur geworden en de Criminal Division heeft zich ten doel gesteld, tezamen met onze partners in de ordehandhaving, de auteurs van deze apps en andere vormen van intellectueel eigendom, te beschermen .
aldus Assistant Attorney General Breuer

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief