AfterDawn: Nieuws

Monitoren van file-sharers in Noorwegen verboden

Geschreven door Marco Korthout @ 26 aug. 2012 11:10

Monitoren van file-sharers in Noorwegen verboden Terwijl men in de omringende landen als Zweden, Finland en Nederland het beste maatregelen kunt treffen om je IP-adres te verbergen bij het uitwisselen van bestanden, kunnen de inwoners van Noorwegen dat nu weer zonder angst te hebben voor de consequenties.
Noorwegen heeft de enige licentiehouder voor het verzamelen van IP-adressen en het monitoren van file-sharers (mensen die bestanden uitwisselen) verboden dit nog langer te doen.

De licentie van firm Simonsen Law verliep onlangs en er is geen nieuwe verstrekt. Simonsen verkreeg de licentie om IP-adressen te verzamelen in 2007 van het Noorse data protection office. Simonsen Law is de thuisbasis van Espen Tøndel, de Noorse Tim Kuik, een verwoed piratenjager.

Cecilie Rønnevik, senior adviseur van de Norwegian Data Inspectorate:
Vanaf vandaag mag er geen jacht meer worden gemaakt op file-sharers in Noorwegen.
Het advocatenkantoor Simonsen, dat werkt voor instellingen als MPAA, RIAA en IFPI, kwam met de volgende verklaring:
Wanneer niemand bevoegd is om de persoonlijke data te verwerken om auteursrechtenschending tegen te gaan, wordt het onmogelijk voor de auteursrechthebbende online piraterij te vervolgen, en daarmee hun recht te beschermen. We hopen en geloven dat dit probleem op korte termijn zal worden opgelost.


Voorlopig kunnen de Noren echter naar hartenlust bestanden uitwisselen en piraatje spelen.

Via TorrentFreak

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief