AfterDawn: Nieuws

Microsoft verandert Windows 8 OEM activatie

Geschreven door Marco Korthout @ 16 aug. 2012 15:00

Microsoft verandert Windows 8 OEM activatie Onlangs is er nieuws gelekt over de nieuwe Windows 8 OEM activatie via een Non Disclosure Agreement (DNA). De nieuwe product activatie krijgt de naam OEM Activiaton 3.0 (OA 3.0) en is beter bestand tegen piraterij dan de OA 2.1 dat gebruikt wordt in Windows 7.
OEM Activation (OA) biedt de fabrikanten van PC's de mogelijkheid om systemen te verkopen waarop Windows vooraf is geïnstalleerd en geactiveerd, waardoor de klanten direct aan de slag kunnen zonder eerst het besturingssysteem te hoeven activeren.

Sinds Windows XP heeft Microsoft nooit echt veel veranderd aan dit activatiemechanisme en hackers hebben die systemen tot nu toe altijd weten te omzeilen, zelfs toen vanaf Windows 7 er een bios-component werd toegevoegd. Je kunt bij Afterdawn een handige tool, de SLIC Toolkit, downloaden waarmee je bepaalde gegevens kunt onttrekken uit je BIOS, SLP 1.0 diagnose, serienummer en certificaat back-up functies, SLIC diagnose.SLIC (Software Licensing Description Table) is een digitale handtekening geplaatst in de BIOS door de fabrikant. De SLIC is toegevoegd aan de ACPI tabel. Computer fabrikanten kunnen de SLIC gebruiken om de OEM-versies van het Windows besturingssysteem gemakkelijk te activeren.

Microsoft heeft officieel nog niets prijsgegeven over de nieuwe OA 3.0, maar uit de gelekte slides wordt duidelijk dat de computerfabrikanten voor Windows 8 een uniek serienummer aan het bios toe moeten voegen. Tot nu toe maakte de OEM's gebruikt van dezelfde product-key voor iedere PC. Ook zullen de fabrikanten verplicht gedetailleerde rapporten hierover moeten sturen naar Microsoft.

Hieronder een paar van de gelekte dia's (via myce.com)Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief