AfterDawn: Nieuws

Ecuador verleent Julian Assange politiek asiel!

Geschreven door Marco Korthout @ 16 aug. 2012 15:16

Ecuador verleent Julian Assange politiek asiel! De regering van Ecuador heeft Julian Assange politiek asiel verleent. Dat maakte de regering vanmiddag op een persconferentie bekend. De voorman van WikiLeaks verblijft sinds juni in de Londense ambassade van het Zuid-Amerikaanse land nadat een Britse rechter hem veroordeelde tot uitlevering aan Zweden.
Ecuador is van mening dat Assange om politieke redenen wordt vervolgd en heeft daarom besloten de klokkenluider politiek asiel te verlenen. Assange wordt in Zweden verwacht om verhoord te worden in een verkrachtingszaak. Zou Assange uitgeleverd worden aan Zweden, is de verwachting dat hij vanuit daar weer wordt uitgeleverd aan de VS, die op hun beurt Assange willen vervolgen voor het publiceren van honderdduizenden geheime diplomatieke memo's.

De Ecuadoraanse president Rafael Correa wil de Australiër asiel verlenen om aan te geven dat zijn land staat voor het vrije woord.

De gemoederen liepen hoog op vandaag met verschillende arrestaties van Pro-Assange aanhangers. De Britse regering zou zelfs hebben gedreigd om de ambassade desnoods te bestormen om Assange te arresteren.

Wordt vervolgt ....

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief