AfterDawn: Nieuws

Apple niet cool en trendy meer voor jongeren?

Geschreven door Marco Korthout @ 13 aug. 2012 4:48

Apple niet cool en trendy meer voor jongeren? Volgens een nieuw onderzoek van YouGov BrandIndex, lijkt het erop dat Apple op dit moment aantrekkelijker is voor gebruikers boven de 35 jaar dan voor gebruikers van 18-34.
YouGov maakte gebruik van haar eigen "BuzzScore" om de resultaten te berekenen, en hiervoor hielden ze dagelijkse opiniepeilingen met de eenvoudige vraag of de ondervraagde positief of negatief nieuws heeft gehoord over een bedrijf. Die data wordt berekend en daaruit volgt een zogenaamde "BuzzScore", wat een handelsmerk (brand) reputatie representeert in de VS.

Zie Apple's meest recente BuzzScore hieronder.Apple bereikte in 2008 een piek onder de jongeren en was toen nog cool en trendy. Het is dus maar de vraag of de jeugd dat nog steeds vindt.

Een rol kunnen ook de recente advertenties van Apple spelen, waarin juist de mensen van 35 en ouder centraal staan.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief