AfterDawn: Nieuws

Windows 8 is klaar en is vrijgegeven voor productie (RTM)

Geschreven door Marco Korthout @ 1 aug. 2012 23:00

Windows 8 is klaar en is vrijgegeven voor productie (RTM) Na 2 jaar ontwikkelen en testen is de RTM (release to manufacturing) van Windows 8 vrijgegeven.
Windows 8 komt op 26 oktober officieel uit, maar voor die tijd kunnen ontwikkelaars, IT-professionals en partners al aan de slag met de definitieve RTM code.

Microsoft noemt hiervoor op haar blog de volgende data:

 • 15 augustus Ontwikkelaars die nieuwe applicaties bouwen voor Windows 8 kunnen de definitieve versie van Windows 8 downloaden via hun MSDN abonnement. Zij krijgen tevens via Windows Dev Center toegang tot de definitieve build van Visual Studio 2012.
 • 15 augustus IT-professionals die Windows 8 testen binnen organisaties krijgen toegang tot de definitieve versie van Windows 8 via hun TechNet abonnement.
 • 16 augustus Klanten met bestaande Microsoft Software Assurance voor Windows kunnen Windows 8 Enterprise Edition downloaden via het Volume License Service Center (VLSC), zodat ze Windows 8 Enterprise kunnen testen en toepassen binnen hun organisatie.
 • 16 augustus Microsoft Partner Network leden krijgen toegang tot Windows 8.
 • 20 augustus Microsoft Action Pack Providers (MAPS) krijgen toegang tot Windows 8.  Vanaf 26 oktober kan iedereen die een legitieme versie van Windows XP, Windows Vista of Windows 7 bezit voor $39.99 een upgrade aanschaffen naar Windows 8 of als je nu een Windows 7 PC koopt die daarvoor in aanmerking komt, kun je upgraden naar Windows 8 Pro voor $14.99 via de Windows Upgrade Offer.

 • Vorige Volgende  
  Op dit artikel kun je niet reageren.

  Nieuwsarchief