AfterDawn: Nieuws

Pirate Bay Proxies verplichten gebruikers crapware te installeren

Geschreven door Marco Korthout @ 1 aug. 2012 9:18

Pirate Bay Proxies verplichten gebruikers crapware te installeren Doordat in verschillende landen, w.o. Nederland, Engeland en sinds kort ook in Finland (Sonera), de toegang tot de Pirate Bay geblokkeerd is, zoeken veel gebruikers hun heil bij de vele beschikbare proxy websites om toch hun favoriete BitTorrent site te kunnen bezoeken. Een paar dagen geleden begonnen een paar van de populairste proxies gebruikers te verplichten om eerst crapware te installeren voordat zij konden torrents konden downloaden. Het team van de Pirate Bay was not amused en kondigde acties aan.
The Pirate Bay kwam met het advies voor de proxy-gebruikers om niet in deze smerige truukjes te trappen en andere, alternatieve proxies te gebruiken zoals die van de UK Pirate Party.

Kort nadat de website TorrentFreak er een artikel over geschreven had, verdween de crapware weer, althans voorlopig.

De proxies zijn bijzonder populair en daar is geld mee te verdienen natuurlijk. Zo wordt er een lijst bijgehouden met meer dan 100 proxies door PirateReverse. En tot nog niet lang geleden kon je bij Piratereverse.info, Livepirate.com en Getpirate.com are niet op downloadlinks klikken totdat je de SnappyDee toolbar geïnstalleerd had.De makers van deze toolbar bieden de verspreiders tot $1 per installatie en kan dus zeer lucratief zijn. Na alle commotie en waarschuwingen van The Pirate Bay hebben de mensen achter de kwaadwillende proxies eieren voor hun geld gekozen, maar kunnen ze toch nog terugzien op een bijzonder lucratief weekendje.Dus voorlopig hebben de grote proxies hun lucratieve handeltje even in de kast gezet, maar blijft het toch zaak attent te blijven en ook in de toekomst niet van dergelijke crapware te installeren.

Bron en afbeelding

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief