AfterDawn: Nieuws

Ook wachtwoorden van Last.fm gestolen.

Geschreven door Marco Korthout @ 8 jun. 2012 2:12

Ook wachtwoorden van Last.fm gestolen.

Last.fm onderzoekt een hack waardoor er gebruikerswachtwoorden op straat zijn komen te liggen. Het derde geval van diefstal van wachtoorden in twee dagen, hetzelfde gebeurde bij social networking site LinkedIn en dating site eHarmony.
Net als de andere sites adviseert Last.fm alle gebruikers om hun wachtwoord te veranderen. Hoeveel wachtwoorden er op straat liggen is niet exact bekend, volgens een woordvoerder van Last.fm is maar een fractie van de 40 miljoen gebruikers getroffen.

Of we te maken hebben met één en dezelfde hacker of hackersgroep is niet duidelijk, maar het heeft er alle schijn van. Mocht dit het geval zijn, zullen er binnenkort naar alle waarschijnlijkheid nog meer websites de klos zijn.

Het probleem met wachtwoorden is dat de gebruikers, omdat ze er zoveel moeten onthouden, vaak hetzelfde wachtwoord gebruiken voor meerdere sites en diensten. Wordt je wachtwoord achterhaald, zijn ook de andere diensten en websites waarmee je je met hetzelfde wachtwoord aanmeldt in gevaar. Hackers maken van dit gegeven natuurlijk dankbaar gebruik.Hier vind je tips van Google over het veilig omgaan met wachtwoorden.
Ook het gebruik van een goede wachtwoordmanager kan je hierbij helpen, bijv. LastPass.

Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief