AfterDawn: Nieuws

Google werkt aan Metro-versie Chrome

Geschreven door Marco Korthout @ 8 jun. 2012 4:05

Google werkt aan Metro-versie Chrome

Ondanks dat het nog enige maanden duurt voordat Windows 8 wordt vrijgegeven, werken de ontwikkelaars van Google al geruime tijd aan een Metro UI voor Chrome. Google geeft aan dat de versie bijna klaar is voor een publieke test. Ben je al aan het testen met de Release Preview van Windows 8, kun je straks via de dev-channel, Chrome testen in de metro-modus.
En net als Mozilla, die ook al werkt aan een Metro versie van Firefox, klaagt Google over het feit dat Chrome straks niet werkt op WinRT (Windows 8 op ARM processors). Microsoft staat alleen IE10 op Windows RT tablets toe.
Software van derden hebben op dat platform alleen toegang tot een beperkte Metro API.

De eerste versies van de Metro versie van Chrome beschikken al over een integratie van de basis Windows 8 functionaliteit, zoals charms en snap view. Een betere UI op Metro en verbeterde touch-ondersteuning volgen later.Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief