AfterDawn: Nieuws

Google koopt QuickOffice

Geschreven door Marco Korthout @ 7 jun. 2012 5:13

Google koopt QuickOffice Google heeft QuickOffice gekocht, een office suite voor mobiele apparaten waarmee gebruikers tekstbestanden, presentaties en spreadsheets kunnen bekijken en bewerken.
QuickOffice bestaat uit Quickword, Quicksheet en QuickPoint. De programma's zijn compatibel met Microsoft Office. Het officepakket behoort tot de top 50 apps voor Android tablets en staat bovenaan de top 5 van zakelijke apps voor Android smartphones.

Met de integratie/vervanging van Google Documenten door Google Drive leek het er even op dat Google de online office-dienst in de motteballen wilde doen. Met deze aankoop lijkt Google juist het tegenovergestelde te doen, de cloud based office-dienst nog verder uit te breiden.

Google Documenten wordt veel gebruikt door scholen en verenigingen om online samen te werken aan documenten. Wanneer de dienst verbeterd en uitgebreid wordt zullen dat er alleen nog maar meer worden. Het begint er nu echt op te lijken dat Microsoft op dit gebied de boot gemist heeft.Vorige Volgende  
Op dit artikel kun je niet reageren.

Nieuwsarchief